Politieman op de speelplaats van Genkse scholen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vanaf vandaag hebben de secundaire scholen van Genk een schoolwijkagent. Doel is door zijn aanwezigheid efficiënter in te spelen op problemen waarmee scholen geconfronteerd worden en een laagdrempelig contact met de politie mogelijk te maken. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Het proefproject voor Vlaanderen wordt na één jaar geëvalueerd. De schoolwijkagent zal de vaste contactpersoon zijn tussen de politie en de scholen. Hij wordt het aanspreekpunt voor zowel directie, leerkrachten, leerlingen als hun ouders. Ze kunnen bij hem onder andere terecht voor problemen als druggebruik, diefstallen, vechtpartijen of signalen over mogelijke radicalisering.

Ook verkeersproblemen in de schoolomgevingen kunnen bij hem worden gemeld. Hij speelt die dan door aan de politiediensten die daarin gespecialiseerd zijn. De agent heeft geen bureau in de school maar zal er geregeld aanwezig zijn.

"De directies van de scholen staan positief tegenover het project", zegt Sophie Lever, diensthoofd van de wijkpolitie. "Na een jaar gaan we het evalueren en beslissen we of we voortdoen."

bron: Belga