Ontwerp leerlinge uit Maldegem siert 400.000 leerlingenkaarten

Ontwerp leerlinge uit Maldegem siert 400.000 leerlingenkaarten

Meer dan 400.000 leerlingen uit secundaire scholen in Vlaanderen krijgen vrijdag hun nieuwe leerlingenkaart, een voordelenkaart die gratis wordt aangeboden aan scholen door de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK). De kaart is ontworpen door de zestienjarige Bauke Blomme uit het zesde middelbaar Latijn-Wiskunde in Maricolen Maldegem. Zij kreeg vandaag officieel de eerste leerlingenkaart overhandigd, aldus de VSK. “Het ontwerp van Bauke is catchy”, aldus VSK-voorzitter Céline Ibe. “Alle leerlingen hebben de kaart een heel jaar op zak, dus het mocht zeker geen saai design zijn. Uit onze ervaringen van de laatste jaren met de kaart weten we dat scholieren ze vaak meerdere jaren bijhouden omdat het een teken is van jong zijn en ze ook zo na 6 jaar een hele collectie kunnen voorleggen.”

De Vlaamse Scholierenkoepel lanceerde vorig jaar een oproep voor een ontwerp voor de leerlingenkaart. Er kwamen tientallen inzendingen binnen, waaruit een jongerenjury het ontwerp van Bauke Blomme koos.

“Het was op aanraden van een van haar klasgenoten dat Bauke aan de wedstrijd deelgenomen heeft”, aldus An Snauwaert, directeur van de school. “Bauke is een heel creatieve en enthousiaste leerlinge. Ze is actief lid in de leerlingenraad. Bij de organisatie van activiteiten is ze er steeds als de kippen bij om mee te denken, te ontwerpen, te organiseren…”

bron: Belga