België en Tsjaad gaan regelmatige diplomatieke contacten onderhouden

door
Belga
Leestijd 1 min.

België en Tsjaad gaan de diplomatieke banden aanhalen. Bedoeling is om op regelmatige basis bilaterale contacten te onderhouden. Dat staat in een akkoord dat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders gisteren heeft ondertekend in Tsjaad. België heeft geen diplomatieke post of ambassade in Tsjaad. Zowel minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders als zijn Tsjadische collega voor Openbare Veiligheid en Immigratie Ahmat Mahamat Bachir moesten erkennen dat de wederzijdse diplomatieke contacten weinig zichtbaar zijn. België is wel via verschillende organisaties en via de Europese Unie vertegenwoordigd in het Afrikaanse land. De EU-vertegenwoordiging in het land wordt trouwens geleid door een Belg.

Het akkoord dat donderdag ondertekend is, moet de banden tussen beide landen aanhalen. Het akkoord heeft onder meer betrekking op immigratie, handel, cultuur en defensie.

Tsjaad is het derde minst ontwikkelde land ter wereld, maar vormt toch een soort eiland van politieke stabiliteit in een instabiele regio. Tsjaad ligt in de Sahel-regio tussen Soedan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Libië. Het land wordt al bijna 27 jaar geleid door Idriss Déby.

Bron: Belga