Pendelaar Britt Mosselmans: “Mijn cocktails zijn niet alleen lekker, maar ook mooi”

Foto Charlotte De Cort

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Britt Mosselmans, een 28-jarige barmeid. ZICHT
Als ik een cocktail creëer, moet die niet alleen lekker zijn maar er ook esthetisch mooi uitzien. Zo heb ik bijvoorbeeld de gekende Sex On the Beach gepimpt tot Romance On the Beach, een zomerse cocktail die onderaan rood is van de aardbeien, en geleidelijk aan oranjeachtig wordt door de ananas en het crushed ice. Dat kleurendrankje werk ik af met een limoentje, een munttakje en een aardbei. Als een gast met die cocktail rondloopt, wéét ik dat er meerdere besteld gaan worden.

GEHOOR
Als ik kon kiezen, dan zou ik altijd uitgaan op reggaeton. Dat is heel dansbare latinomuziek die ik ontdekt heb in Argentinië, waar ik een jaar gewoond heb. Reggaeton is de popmuziek van dat land, maar in België zijn de feestjes moeilijker te vinden. Al begint het genre hier ook wel op te komen, met de zomerhit ‘Despacito’ bijvoorbeeld. Dat nummer is zo aanstekelijk dat het evenveel fans als haters heeft. (lacht)

SMAAK
Ik heb een notitieboekje waarin ik inspiratie noteer van dingen die ik proef. Dat gebruik ik dan wanneer ik nieuwe cocktails ontwerp voor BARONESS, mijn eigen cateringbedrijf. Zo heb ik een aantal biercocktails uitgevonden die heel moeilijk te balanceren waren. Soms moest ik wel dertig keer per dag proeven, tot ik het drankje goed genoeg vond om het te laten proeven door een testpubliek. Wanneer zo’n cocktail af is, vind ik het plezant om er ook een naam voor te verzinnen, zoals bijvoorbeeld Sexy Vampire, Spicy Overdose of Dokters Voorschrift.

REUK
Geur is heel belangrijk bij food and beverage. Een goed voorbeeld daarvan is de Edgar Sidecar. Dat is de citrusachtige huiscocktail van The Raven, de after work bar die ik op donderdag openhoud in de Ravensteingalerij in Brussel. Elke keer als ik een citroen uitduw om die cocktail te finishen, begin ik spontaan te glimlachen. En geloof mij, als je de Edgar Sidecar in handen krijgt en de opstijgende aroma’s ruikt, dan loopt het water je al in de mond.

TAST
Ik druk mijn liefde en vriendschap heel fysiek uit door mensen een échte knuffel te geven. In Argentinië kreeg ik heel veel warmte van de mensen rondom mij. Zelfs toen ik even alleen mijn boek wou lezen, werd ik weer bij de groep geroepen of kreeg ik een massage. Bij mijn terugkeer had ik een omgekeerde cultuurshock: niemand raakt elkaar aan in België! Daardoor voelde ik mij nogal eenzaam. Ook in Turkije, waar ik een tijdje gewerkt heb, zijn de mensen veel jovialer dan hier.

ZESDE ZINTUIG
Als optimistische levensgenieter vind ik het fijn om anderen op hun gemak stellen. Als er iemand nieuw in de groep is, dan zal ik altijd proberen om die erbij te betrekken. Ook achter de bar sla ik graag een praatje met de gasten. Het liefst van al breng ik mensen aan het lachen, maar of mijn mopjes altijd zo goed zijn, valt te betwijfelen. (lacht)

Tekst en foto Charlotte De Cort