Weerbericht – Overwegend droge en zonnige eerste schooldag, lokale bui blijft mogelijk

Weerbericht - Overwegend droge en zonnige eerste schooldag

Deze namiddag is het wisselend bewolkt met af een toe een bui, vooral in het westen. Maxima tot 20 graden. Vanavond en vannacht droog met opklaringen en lokaal vorming van nevel of mist. De minima schommelen tussen 8 en 12 graden. Dat meldt het KMI. Morgen begint de dag met overwegend droog en zonnig weer. Aan de kust is er reeds een kans op een bui, die later ook in de rest van het land kunnen voorkomen. Een lokale donderslag is hierbij niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 15 en 21 graden. Vrijdagavond wordt het geleidelijk overal droog met opklaringen. In het westen blijft de kans op een bui bestaan. Tijdens het tweede deel van de nacht kan lokaal nevel of mist gevormd worden. De minima variëren tussen 7 graden in de Hoge Venen tot 11 graden in het centrum.

Zaterdag krijgen we na het optrekken van het ochtendgrijs, afwisselend bewolkte perioden en opklaringen. We verwachten nog enkele buien, lokaal mogelijk met een donderslag. De maxima liggen tussen 15 en 17 graden in de Hoge Venen en 18 of 19 graden elders. Zondag verwacht het KMI na het optrekken van een lokale mistbank wisselend bewolkt maar droog weer. Het kwik klimt op sommige plaatsen tot 20 graden en er is weinig wind.

Maandag nadert een verzwakte en verbrokkelde storing vanuit het westen ons land. Dit zal voor veel bewolking zorgen en wat lichte regen of motregen. Het wordt niet warmer dan 19 graden. Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af, maar blijft het waarschijnlijk de hele dag droog. Het wordt iets warmer, met temperaturen van 17 à 18 graden in Hoog-België en tot 25 graden in het centrum van het land.

Vanaf woensdag hangt ons weerbeeld af van een depressie ter hoogte van de Britse Eilanden. Voorlopig lijkt deze depressie zich naar het continent te verplaatsen, waardoor nieuwe regenzones ons land zullen bereiken.

bron: Belga