Marczynski zag kinderdroom uitkomen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Pool Tomasz Marczynski zorgt op z'n eentje voor een geslaagde Vuelta voor het Belgische WorldTour-team Lotto Soudal. "Na mijn vorige ritzege hield ik me kalm om vandaag weer te proberen", vertelde hij na winst in de twaalfde etappe. Om de zesde Vuelta-rit te winnen moest de 33-jarige Pool nog een spurtje plaatsen tegen enkele andere vluchters, in deze twaalfde rit naar Antequera deed hij het in de finale helemaal alleen. "Daarom kon ik vandaag nog meer genieten dan bij m'n vorige ritzege. Dit is ongelooflijk. Het was een kinderdroom om solo een rit in een grote ronde te winnen, en vandaag komt die uit."

Achter de overwinning zat een doordachte planning. "Na mijn vorige ritzege hield ik me kalm om de benen te sparen, want ik wou vandaag opnieuw iets proberen. Al was ik wat bang, want ik moest in de beginfase veel geven om mee te zijn. Het was een grote strijd, en ik ging daarin wel honderd keer aan. Toen ik erbij geraakte, besefte ik dat het weer mijn dag zou kunnen zijn. Ik voelde me goed en klom sterk."

In de finale maakte Marczynski het koel af. "Ik hield me kalm tot de slotklim, waar ik wou zien wat de andere vluchters deden. En toen ik zag dat ik goeie benen had, ging ik alleen." Voor de drievoudige Poolse kampioen is zijn tweede ritzege in deze Vuelta en meteen ook zijn tweede overwinning van dit seizoen.

bron: Belga