"Ik wist dat Edward Theuns voor me uit reed"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Alberto Contador (Trek-Segafredo) was de smaakmaker van de twaalfde Vuelta-rit. Hij ging in de aanval op de slotklim en kreeg nadien de steun van zijn Belgische ploegmaat Edward Theuns. Aan de streep in Antequera had Contador na zijn offensief 22 seconden voorsprong op de meeste klassementsrenners en nog eens 20 extra op pechvogel Chris Froome. "Vandaag werd het een beter scenario dan we konden verwachten met deze aankomst. Ik viel aan met Nicolas Roche, nadat ik met hem had gesproken. Maar hij had het te lastig om bij me te blijven, en zei me om alleen verder te gaan. We hebben een goeie relatie", aldus Contador.

"Wielrennen is door de powermeters minder en minder iets voor de durvers geworden. Vandaag was een dag waarop de benen pijn deden, en waarin je de beslissing moest durven nemen om iets te proberen. Ik wist dat mijn ploegmaat Edward voor me uit reed en gaf het maximum. De afdaling was heel gecompliceerd, ook al was ze niet nat. We namen niet al te veel risico's, maar we duwden wel zo hard op de pedalen als we konden."

"Er werd ons verteld dat Froome pech had, en later dat hij was gevallen. Maar hij is snel hersteld en verloor weinig tijd." Wat met het vervolg van de Vuelta? "Op de aankomst van vandaag verwachtten we niets, dus mag ik erg blij zijn. Nu is het tijd om te rusten. Morgen is een relatieve rustdag. We bekijken het van dag tot dag, zonder stress. Laat ons genieten van deze Vuelta en van de affectie van de toeschouwers."

bron: Belga