US Open - David Goffin heeft vier sets nodig tegen Fransman Benneteau

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP 14) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde op het US Open, dat is het vierde en tevens laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Op Flushing Meadows haalde onze landgenoot het in vier sets van de Fransman Julien Benneteau, de nummer honderd van de wereld: 6-4, 2-6, 6-4 en 6-2 na 2 uur en 18 minuten. Het was hun eerste onderlinge confrontatie.

In de tweede ronde neemt negende reekshoofd Goffin het op tegen Guido Pella (ATP 72), die in de eerste ronde te sterk bleek voor onze landgenoot Steve Darcis (ATP 66). De Argentijn gunde de 33-jarige Luikenaar slechts drie games: 6-1, 6-2 en 6-0 na 1 uur en 29 minuten. Zo kwam er voor Darcis voor het eerst in drie jaar in de eerste ronde een einde aan het toernooi.

In de onderlinge confrontaties tussen Goffin en Pella staat het 1-0 in het voordeel van de Belgische nummer een. Op Indian Wells bleek Goffin vorig jaar te sterk voor de Argentijn en dus zit een stek in de derde ronde erin voor onze landgenoot, dat zou een evenaring zijn van zijn beste prestatie zijn op het US Open. Het lukte hem eerder twee keer (2014 en 2015). Vorig jaar, in 2012 en 2013 ging hij er op Flushing Meadows telkens uit in de openingsronde.

Goffin hoopt in de eerste plaats opnieuw in een goede flow te komen op het US Open. Sinds hij op Roland Garros uitviel met een enkelblessure, heeft hij moeite om opnieuw zijn niveau van in het begin van het seizoen te halen. Eerder deze week trainde hij in het Arthur Ashe Stadium met Rafael Nadal, de Spaanse nummer een van de wereld.

bron: Belga