Rode Duivels - Vincent Kompany wil met goed gevoel naar wedstrijd tegen Griekenland gaan

door
Belga
Leestijd 2 min.

"De wedstrijd van morgen tegen Gibraltar moet een goede voorbereiding zijn voor de uiterst moeilijke wedstrijd tegen Griekenland", verklaarde Vincent Kompany op de persconferentie van de Rode Duivels in Tubeke. "Ik hoop dat we met een positief gevoel en met vertrouwen uit de wedstrijd tegen Gibraltar komen. Ik hoop dat we deze wedstrijd als goede voorbereiding kunnen gebruiken voor de wedstrijd tegen Griekenland. Want daar zal ons een warme en vijandige sfeer te wachten staan. De Griekse spelers zullen precies weten wat ze moeten doen om ons in moeilijkheden te brengen. En ik denk dat het een uiterst moeilijke wedstrijd zal worden. Niet alleen omdat we tegen een ploeg met veel kwaliteiten spelen, maar vooral omdat we tegen een zeer goed georganiseerde ploeg zullen spelen en die perfect weet hoe ze moet verdedigen. Ze zullen met alle mogelijke wapens strijden. We zullen kalm moeten blijven en hopen dat onze vorm van de dag goed genoeg zal zijn om hun verdediging te ontmantelen. Het eerste doelpunt zal alles beslissen."

Kompany denkt niet, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Thomas Meunier, dat de Belgische kwalificatie voor het WK al bijna binnen is. "Laat ons daar binnen vier of vijf dagen over spreken. De kwalificatie is helemaal nog niet verzekerd. We gaan eerst tegen Gibraltar en Griekenland spelen. Iedere voetbalkenner zal erkennen dat de wedstrijd tegen Griekenland moeilijk wordt, een sleutelwedstrijd. De voorbereiding is essentieel."

Voor Kompany maakt het naar eigen zeggen geen verschil uit of hij een wedstrijd in de Premier League moet spelen of hij het tegen Gibraltar moet opnemen, een land dat pas 206e op de wereldranking staat. "Ik heb altijd plezier als ik op het veld sta. Het is beter om op het veld te staan tegen Gibraltar, dan op de tribune te moeten zitten tegen Real Madrid."

De laatste maanden bleef Kompany eindelijk gespaard van blessureleed. "Ik voel me goed. Ik heb het voordeel dat ik nu al veel wedstrijden gespeeld heb en dat ik aan alle trainingen heb kunnen deelnemen. Dus ik voel me goed. En zoals altijd bereid ik me op de wedstrijden voor in de hoop dat de hele ploeg klaar is om te winnen. Ik had geen schrik toen ik opnieuw in actie kwam na mijn blessure. Anders had ik al lang geleden moeten stoppen."

bron: Belga