Weerbericht – Kwik stijgt vandaag tot boven dertig graden

Weerbericht - Kwik stijgt vandaag tot boven dertig graden

Vandaag krijgen we vaak zonnig weer met soms enkele wolkenvelden. In de loop van de namiddag verschijnen er meer wolken in het westen en het noordwesten, maar het blijft er nog overwegend droog tot de avond. Het wordt warm met maxima tot 25 à 27 graden aan de kust en in de Ardennen, en tot 30 of lokaal 31 graden in de rest van het land. Dat meldt het KMI. Vanavond is er in de kuststreek kans op enkele buien, mogelijk met onweer. Elders is het overwegend droog met in het centrum en het oosten nog brede opklaringen. Vannacht liggen de minima tussen 17 en 21 graden. Morgen sleept een actieve regenzone over de noordwestelijke helft van het land. Plaatselijk kan er in de loop van de dag veel neerslag vallen. Elders is het ’s ochtends nog droog met af en toe wat zon in het zuidoosten. In de loop van de dag wordt het echter onstabiel met regen­ en onweersbuien. In het binnenland wordt het nog warm met maxima tussen 25 graden in het centrum en 28 graden in het zuidoosten. In het noordwesten bereiken we 21 graden.

Donderdag is het fris en wisselvallig met veel bewolking en enkele buien. In de loop van de namiddag wordt het wel droger en zonniger vanaf het zuidwesten. Het wordt niet warmer dan 15 tot 19 graden. Ook vrijdag blijft het nog vrij fris met opklaringen en stapelwolken waaruit vooral in de namiddag enkele plaatselijke buien kunnen vallen. Maxima rond 18 of 19 graden.

Zaterdag is het wisselvallig en fris met veel bewolking en kans op buien. Maxima rond 18 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind en het wordt niet warmer dan 18 of 19 graden. Maandag is het meestal zwaarbewolkt. Een regenzone nadert vanaf het noorden. Maxima rond 18 graden.

bron: Belga