Ontploffing Bastenaken – Drie mensen in levensgevaar

Bij de ontploffing in een huis in het centrum van Bastenaken, in de provincie Luxemburg, zijn drie mensen zwaargewond geraakt die in levensgevaar verkeren. Dat zegt burgemeester Benoît Lutgen dinsdagavond tijdens een persconferentie. Het zou gaan om “jonge” mensen, zonder verder in detail te treden. De burgemeester sprak van een “drama voor de gemeente Bastenaken”. Een van de zwaargewonden liep op het moment van de ontploffing voorbij de getroffen woning en werd door de luchtverplaatsing weggeblazen. De twee andere gewonden die er erg aan toe zijn, bevonden zich in de woning.
De drie zwaargewonden werden overgebracht naar de brandwondencentra van Neder-over-Heembeek en Charleroi, gaf de burgemeester nog mee. De andere lichtgewonden werden voor verzorging naar verschillende ziekenhuizen in de buurt gebracht. Volgens kapitein Stéphane Thiry liepen zes mensen lichte verwondingen op of raakten in shock.
De oorzaak voor de ontploffing wordt nog steeds gezocht bij een gaslek, zei Lutgen. Het onderzoek moet uitsluitsel brengen. Op de plek van de ontploffing werden heel wat gasflessen gevonden.

bron: Belga