Matteo Trentin boekt tweede ritzege in Vuelta

Matteo Trentin boekt tweede ritzege in Vuelta

Matteo Trentin (Quick-Step Floors) heeft de tiende etappe in de 72e Ronde van Spanje gewonnen. Na 164,8 kilometer van Caravaca naar Alhama de Murcia was de 28-jarige Italiaan in een sprint met twee sneller dan de Spanjaard José Joaquin Rojas. De Spanjaard Jaime Roson werd op negentien seconden derde. Chris Froome (Sky) behield de rode leiderstrui. De 32-jarige Brit heeft nog altijd 36 seconden voor op de Colombiaan Johan Esteban Chaves en nu ook op de Ier Nicholas Roche, die 29 seconden goedmaakte op Froome en Chaves.
Voor groenetruidrager Trentin is het de tweede ritzege in deze Vuelta. Exact een week geleden won hij de vierde etappe. Dit seizoen zit de Italiaan, die eerder al ritsucces boekte in de Tour (2013 en 2014) en de Giro (2016), aan drie overwinningen. Begin deze maand won hij een etappe in de Ronde van Burgos (2.BC). Quick-Step zit nu net als vorig jaar aan vier ritzeges. Yves Lampaert won de tweede rit, de Fransman Julian Alaphilippe de achtste.

De elfde etappe brengt het peloton woensdag van Lorca naar het Calar Alto observatorium in Almeria (Andalusië). De etappe is 187,5 kilometer lang. Na een vlakke aanloop volgt een loodzware finale met in de laatste vijftig kilometer twee cols van eerste categorie. Na de Alto de Velefique (13 km aan 7,5 procent) ligt de aankomst op de Calar Alto. De gemiddelde stijgingsgraad van die 29,7 kilometer lange col is slechts 4,6 procent, maar wel met pieken tot 18 procent.

bron: Belga