Red Dragons als groepswinnaar naar kwartfinales na vlotte zege tegen Nederland

Red Dragons als groepswinnaar naar kwartfinales na vlotte zege tegen Nederland

De Red Dragons (FIVB-15) hebben zich in het Poolse Katowice voor de kwartfinales van het Europees volleybalkampioenschap geplaatst. In hun derde en laatste groepswedstrijd namen ze vlot met 3-0 de maat van Nederland (FIVB-15). Elke set eindigde op 25-21. België startte met Bram Van den Dries, Sam Deroo, Pieter Verhees, Simon Van de Voorde, Matthias Valkiers, Thomas Rousseaux en libero’s Lowie Stuer en Jelle Ribbens. Ruben Van Hirtum, Stijn D’Hulst, Francois Lecat, Arno Van De Velde, Kevin Klinkenberg en Gert Van Walle kwamen in.

Frankrijk (FIVB-9) en Turkije (FIVB-27), die beide met 3-2 verslagen werden door België, spelen maandagavond de tweede wedstrijd in groep D. Als nummers twee en drie in de groep zullen zij in de play-offronde hun plaats in de kwartfinales moeten proberen te bemachtigen. Voor Nederland zit het EK er na drie nederlagen op.
Naast België zijn ook Servië (FIVB-11) en Duitsland (FIVB-10) al zeker van een rechtstreeks ticket voor de kwartfinales. Maandagavond komt daar zo goed als zeker Rusland (FIVB-4) bij.

bron: Belga