Meer dan 30.000 mensen naar tijdelijke opvangplaatsen na storm Harvey

Meer dan 30.000 mensen naar tijdelijke opvangplaatsen na storm Harvey

Meer dan 30.000 mensen zullen in noodopvangcentra moeten worden ondergebracht, als gevolg van de wijdverspreide overstromingen door de tropische storm Harvey in het zuiden van Texas. Dat heeft het Federal Emergency Management Agency (FEMA) gezegd.
“Deze opvangopdracht zal een erg omvangrijke zijn”, zei FEMA-bestuurder Brock Long op een persconferentie. “Op dit moment is de situatie nog altijd aan de gang”, voegde hij toe. Volgens Long werden 30 tot 50 counties in Texas getroffen door Harvey, die als een orkaan van categorie vier aan land kwam en daarna evolueerde tot een tropische storm.

Hij verklaarde ook dat de nodige teams voor de heropbouw al aanwezig zijn in Texas, maar dat het momenteel nog zaak is levens te beschermen. “We proberen de zoek- en reddingsacties uit te breiden in een zeer groot gebied”, zei hij.
De directeur van de Amerikaanse weerdienst, Louis Uccellini, legde op zijn beurt uit dat “de overstromingen maar zeer langzaam zullen afnemen”.

Maandagmiddag en dinsdag wordt nog zware regenval verwacht in Houston, en het ergste zou zelfs nog moeten komen. De piek van de overstromingen wordt dinsdag of woensdag verwacht, al benadrukte Uccellini dat de voorspellingen onzeker zijn. In de vijf komende dagen zal de storm zich in de richting van de aangrenzende staat Louisiana bewegen.

bron: Belga