Zo krijg je je witte sneakers opnieuw proper

Foto Pexels

Vlekken op je nieuwe, witte sneakers: het is de nachtmerrie van menig sneakerliefhebber. Het goede nieuws? Mits de juiste hulpmiddelen, is het relatief simpel om die vuile vlekken te verwijderen. Hier enkele trucjes.

1. Shampoo als geheime wapen

Hardnekkige vlekken kan je gemakkelijk wegvegen met shampoo. Opteer best wel voor de mildste variant die je hebt, bij voorkeur een babyshampoo. Gebruik een schone doek of een tandenborstel en wrijf hiermee de shampoo over de vlek tot die verdwenen is.

2. Een wonderspons

Een melamine spons, ook wel wonderspons genoemd, heeft zo’n dichte structuur dat het vlekken kan verwijderen die normaal gezien behoorlijk hardnekkig zijn. Denk daarbij aan krijt, viltstift en vet op geschilderde muren of kalkresten. Om je schoenen zuiver te krijgen, maak je de spons gewoon nat en wrijf je er zachtjes mee over de canvas of het rubberen gedeelte van je schoen.

3. Witte nagellak

Oké, toegegeven, hiermee maak je je schoenen natuurlijk niet écht schoon. Maar het werkt prima als camouflagemiddel voor kleine vlekken. Onze tip? Zorg ervoor dat de nagellak volledig dezelfde kleur heeft als je schoenen.

4. Wit natuurazijn

Wit azijn is goedkoop én efficiënt. Giet er een beetje van op een schone doek en wrijf de vlekken er zachtjes af.

5. Het wasmachine

Meestal kan het geen kwaad om je stoffen sneakers in de wasmachine te stoppen, maar dat is natuurlijk wel een risico.