Rode Duivels - 28 Rode Duivels starten maandag voorbereiding, Eden Hazard blijft vraagteken

door
Belga
Leestijd 3 min.

28 Rode Duivels starten maandagavond in het nationaal oefencentrum in Tubeke hun voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen voetbaldwerg Gibraltar (donderdag 31 augustus om 20u45 in Luik) en Griekenland (zondag 3 september om 20u45 (Belgische tijd) in Athene). Eden Hazard is de opvallendste naam in de selectie van bondscoach Roberto Martinez. De 26-jarige aanvoerder traint na een rechterenkelbreuk nog maar sinds medio augustus terug mee bij Chelsea en speelde dit seizoen nog geen minuut in officiële wedstrijden. Door zijn sterspeler ook uit de selectie voor de competitiewedstrijd van zondag tegen Everton te laten, leek Chelsea-coach Antonio Conte druk te zetten op Martinez om Hazard niet te laten spelen met de Duivels. Na de wedstrijd bleek Conte echter bijgedraaid te zijn en vertelde hij dat het "een goede zaak is dat Eden met de Belgische nationale ploeg kan trainen om daarna zelfs misschien te kunnen spelen tegen Gibraltar". Opvallend, want vrijdag klonk het helemaal anders bij de Italiaanse coach en leek hij niet happig te zijn om Hazard te laten vertrekken. Het gesprek van zaterdag tussen de beide coaches heeft Conte klaarblijkelijk van mening doen veranderen. Hazard sluit dus maandag aan, maar voorlopig is het nog onduidelijk of hij effectief speelklaar geraakt voor het tweeluik.

Radja Nainggolan zal er alvast niet bij zijn in Tubeke. De middenvelder van AS Roma werd door bondscoach Roberto Martinez voor het eerst sinds eind vorig jaar uit de selectie gelaten. "Op basis van een ontgoochelende periode", volgens de bondscoach, "en zeker geen disciplinaire maatregel". De krant Le Soir beweerde vrijdag echter dat het bankzittersstatuut van Nainggolan in Estland een disciplinaire sanctie was omdat de middenvelder te laat was voor de theoretische voorbereiding. Volgens de krant Het Nieuwsblad stelt Nainggolan zich niet langer beschikbaar voor de nationale ploeg, maar dat ontkende de speler intussen. Wat wel vaststaat, is dat de relatie tussen de bondscoach en Nainggolan onder hoogspanning staat.

Voor enkele Duivels komt de interlandbreak eraan als een welgekomen afwisseling. Simon Mignolet en Divock Origi werden zondag niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Liverpool voor de topper tegen Arsenal. Vooral in het geval van Mignolet was dat zeer verrassend, de doelman had een uitstekende competitiestart achter de rug. Volgens Liverpool-coach Jürgen Klopp is het echter niet meer dan "een rustperiode". Een swingend Liverpool haalde het overigens met 4-0. Roberto Martinez vertelde vrijdag al "bezorgd te zijn" over Origi. "Hij is op een leeftijd gekomen waarop je moet spelen, hij zit in een frustrerende positie bij zijn club, maar het is niet aan mij om te beslissen of hij weg moet."

Bij Everton zat Kevin Mirallas dan weer niet in de selectie, volgens coach Ronald Koeman was er probleem met zijn houding en gaat het niet om een nakende transfer. Eerder werd de winger in verband gebracht met zijn ex-club Olympiakos. Nacer Chadli aast mogelijk wel nog op een transfer bij WBA, waar hij zondag weer de hele wedstrijd op de bank bleef. Intussen ziet hij transfer deadline day wel met rasse schreden naderen. Ook Leander Dendoncker heeft nog transferzorgen aan het hoofd, de middenvelder stond zondag niet op het wedstrijdblad bij Anderlecht voor de topper tegen AA Gent (0-0).

bron: Belga