Maanrockweekend klokt af op 120.000 bezoekers

Maar liefst 120.000 mensen zakten de afgelopen drie dagen naar Mechelen af voor Maanrock. Daarmee is het grootste gratis stadsfestival van Vlaanderen aan haar beste editie toe sinds de vernieuwing die in 2014 werd doorgevoerd. Op acht locaties verspreid in de stad gaven 130 artiesten het beste van zichzelf in zowel muziek, dans, theater als cultuur. Na een vliegende start met 15.000 bezoekers op vrijdag en een zaterdag met zo’n 50.000 bezoekers werd de familiedag van zondag traditiegetrouw de populairste dag op Maanrock. Zo’n 55.000 mensen vonden zondag hun weg naar de Dijlestad en daarmee bereikt Maanrock een nieuw bezoekersrecord sinds de vernieuwing in 2014. mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo reageert tevreden. “De afgelopen dagen zijn alle pleinen en locaties druk bezocht. Mechelen omarmt Maanrock en Maanrock omarmt Mechelen”, klinkt het.
De keuze om niet alleen popmuziek een plaats op Maanrock te geven, zorgt sinds 2014 voor een diverser publiek. Op het programma stond dit jaar een zeer gevarieerde mix van muziekgenres, van popmuziek over klassieke muziek, hafabra en feestmuziek, maar er was ook ruimte voor theater, dans en cultuur. Ook de intiemere locaties en de kindertuin werden duidelijk gesmaakt, al speelde het zonnige zomerweer natuurlijk ook een belangrijke rol.
De toekomst van Maanrock lijkt verzekerd. “Iedereen mag zeker zijn: volgend jaar komt er een nieuwe editie van Maanrock, en die blijft gratis want iedereen moet er mee van kunnen genieten”, besluit Calvo.

bron: Belga