In een Discotheek wint tiende editie van Nekka-wedstrijd

In de KBC-toren in Antwerpen heeft de indie-electropopgroep In een Discotheek zondag de tiende editie van de Nekka-wedstrijd gewonnen, een tweejaarlijks concours voor jong muzikaal talent dat in het Nederlands zingt. De twee andere finalisten, Neander en The Grassroots Movement, eindigden gezamenlijk op de tweede plaats. Neander mag wel de publieksprijs mee naar huis nemen. De finale maakte dit jaar deel uit van de Cultuurmarkt van Vlaanderen die in de Antwerpse binnenstad plaatsvond.
De winnaar van de Nekka-wedstrijd krijgt een tweedaags verblijf in de opnamestudio Motormusic, maar mag vooral ook deelnemen aan een reeks concerten. Zo zal In een Discotheek alvast op de affiche van Nekka-Nacht prijken. Nekka-Nacht, het jaarlijkse feest van de Nederlandstalige muziek, nam dit jaar een sabbatjaar na het wegvallen van twee belangrijke partners van de organisatie, maar zal op 21 april 2018 naar de Lotto Arena terugkeren voor een feestelijke 25ste editie.
De jury, met onder meer Amaryllis Temmerman, Roel Van Bambost en Dirk Blanchart, loofde de creativiteit, de speelsheid, de kwaliteit van de teksten en het spelplezier van In een Discotheek, een vijfkoppige groep rond frontvrouw Maya Mertens. De band mocht dit jaar al op tour met Het Zesde Metaal en won tijdens de laatste editie van Theater aan Zee ook al de TAZ Jongmuziekprijs.
In een Discotheek vervoegt op de erelijst van de Nekka-wedstrijd eerdere winnaars als Stoomboot, Jeroen Kant, Yevgueni en Hannelore Bedert.

bron: Belga