EK basket U16 (v) - Belgische meisjes verliezen finale, Maxuella Lisowa wordt verkozen tot MVP

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische meisjes hebben de finale van het EK basket onder 16 jaar (divisie B) met 73-74 (rust: 23-39) verloren van Denemarken. De jonge Belgian Cats waren door het bereiken van de finale al zeker van promotie naar divisie A. Ondanks een achterstand van 24 punten (30-54) op een kwartier van het einde, kwamen de meisjes van bondscoach Jan Callewaert toch nog op gelijke hoogte. In het slot werd uiteindelijk toch met één punt verschil verloren.

Maxuella Lisowa, in de finale goed voor 22 punten en 11 rebounds, werd uitgeroepen tot MVP van het EK. Sam Van Buggenhout werd topscoorster van het toernooi met een gemiddelde van 20,4 punten per wedstrijd. In de finale scoorde ze 17 punten. Beide speelsters werden ook verkozen in het team van het toernooi.

Het team van bondscoach Jan Callewaert verloor enkel de finale op dit EK. In hun poule wonnen de jonge Cats alle vijf hun wedstrijden. Nadien moesten in de kwartfinales Finland en in de halve finales Griekenland de duimen leggen.

Twee jaar geleden, na het EK in Matosinhos (Portugal), degradeerden de Belgische meisjes naar divisie B. Begin deze maand toonde die generatie wel haar kwaliteiten met een Europese titel U18, met als MVP Billie Massey.

bron: Belga