Vluchtmisdrijf Oostende – Verdachte op krukken opgepakt in Bergen en aangehouden

De 18-jarige verdachte van vluchtmisdrijf na een ongeval met vier zwaargewonden begin deze week in Oostende, is gisteren in Bergen gearresteerd door de lokale politie. De Brugse onderzoeksrechter heeft hem ondertussen aangehouden, meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. In de nacht van maandag op dinsdag vroegen vier meisjes uit Vlaams-Brabant in het centrum van Oostende een lift richting Westende. De meisjes van 15 en 14 jaar oud stapten uiteindelijk in bij een 18-jarige man uit Le Roeulx en een 17-jarige uit La Louvière. Even later stapte ook nog een vriendin van de bestuurder in de gestolen Peugeot 207. Twee Vlaamse meisjes sprongen uit het voertuig toen ze in de Alfons Pieterslaan een politiecontrole opmerkten. De bestuurder vluchtte aan snelheden tot 160 kilometer per uur en crashte in de wegenwerken op de Nieuwpoortsesteenweg. Er vielen vier zwaargewonden, maar de bestuurder nam toch de benen.

De politie ging met man en macht op zoek naar de verdachte. Uiteindelijk werd hij gisteren rond 16.30 uur in Bergen opgemerkt door de lokale politie. De verdachte probeerde nog te vluchten, maar hij liep op krukken en geraakte niet ver. Blijkbaar had de jongeman zich onder een valse identiteit in een ziekenhuis in eigen streek laten verzorgen. Op het moment van zijn arrestatie was hij niet gewapend.

Vanmorgen werd hij in Brugge voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem aangehouden op verdenking van een ongeval met gewonden en met vluchtmisdrijf. De Brugse raadkamer beslist dinsdag of hij langer in de cel moet blijven.

bron: Belga