Sunweb haalt Warren Barguil uit Vuelta

Sunweb haalt Warren Barguil uit Vuelta

De ploegleiding van Sunweb heeft Warren Barguil uit de Ronde van Spanje gezet. De Franse klimmer, die na dit seizoen vertrekt naar Fortuneo-Oscaro, moet naar huis omdat hij zich niet heeft gehouden aan de ploegorders. Zo weigerde Barguil gisteren in de finale van de zevende etappe te wachten op zijn Nederlandse kopman Wilco Kelderman, die een lekke band had opgelopen. Kelderman verloor daardoor kostbare seconden op zijn concurrenten voor het algemeen klassement. De ploegleiding van Sunweb besloot vanmorgen, kort voor de start van de achtste rit, om Barguil uit de Vuelta te halen. De Fransman won enkele weken geleden in de Tour de France twee etappes en schreef er ook het bergklassement op zijn naam. Kort na de Tour werd bekend dat Barguil de ploeg van manager Iwan Spekenbrink na dit seizoen gaat verlaten. Hij ondertekende een contract voor drie jaar bij de Franse ploeg Fortuneo-Oscaro.

Barguil en Kelderman zouden in de Vuelta het kopmanschap bij Sunweb delen. Omdat de Nederlander er beter voor stond in het algemeen klassement, gaf de ploegleiding vrijdag de Fransman orders om te wachten toen Kelderman lek reed. Barguil deed dat echter niet en kwam in de eerste groep met klassementsrenners over de finish. Kelderman, die wel hulp kreeg van ploeggenoot Sam Oomen, verloor zeventien seconden.

De Fransman passeerde Kelderman daardoor in het algemeen klassement. De Fransman stond dertiende op 1:43 van rodetruidrager Chris Froome, Kelderman moet als nummer veertien twee tellen meer toegeven.

bron: Belga