Militairen aangevallen in Brussel – Dader had ook namaakvuurwapen en koranboeken bij zich

Het federaal parket heeft in de loop van woensdagnacht een huiszoeking uitgevoerd in de woning in Brugge van de man die met een mes drie militairen aanviel in Brussel. De dader, een Belg van Somalische afkomst, was tijdens de aanval in het bezit van een namaakvuurwapen en twee koranboeken. Hij werd neergeschoten en overleed aan zijn verwondingen. De dader van de mesaanval is van Somalische origine en werd geboren in 1987. Hij kwam in 2004 naar België en kreeg in 2015 de Belgische nationaliteit. De man woonde in Brugge en daar werd afgelopen nacht een huiszoeking uitgevoerd. In het belang van het onderzoek zal het federaal parket hierover geen verdere details meedelen.

De aanval op de militairen vond gisteren om 20.22 uur plaats op de Emile Jacqmainlaan in het centrum van Brussel. De dader viel de militairen in de rug aan terwijl hij “Allahu Akbar” riep. Er ontstond een schermutseling. Eén militair opende het vuur, de dader werd twee keer geraakt. Hij overleed in het ziekenhuis. Twee van de militairen raakten lichtgewond.

Het federaal parket heeft een onderzoeksrechter, gespecialiseerd in terrorisme, gelast met het onderzoek. De feiten worden gekwalificeerd als poging terroristische moord.

bron: Belga