Jupiler Pro League – Aleksandar Bjelica trekt voor drie seizoenen naar KV Oostende

KV Oostende heeft zich verzekerd van de diensten van linksachter Aleksandar Bjelica. De Nederlandse Serviër komt over van KV Mechelen en tekende in de Versluys Arena een contract van drie seizoenen. De 23-jarige Bjelica werd in Servië geboren, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Nederland. Na zijn jeugdopleiding te hebben genoten bij Quick Boys, Katwijk, Ajax, ADO Den Haag en Utrecht debuteert Bjelica bij de laatste ploeg in de hoofdmacht. Utrecht leent hem uit aan Sparta, waarna nog korte passages volgen bij PEC Zwolle en Helmond Sport.

KV Mechelen plukt hem in januari 2016 weg uit de Nederlandse Eerste Divisie. In het AFAS Stadion werkt de rumoerige verdediger zich op tot een vaste waarde. Na 41 matchen en drie goals verhuist Bjelica nu naar de kust.

“Het is allemaal heel erg snel gegaan,” vertelde Bjelica. “Pas gisterenmiddag hoorde ik van de concrete interesse van KV Oostende en ik heb mijn manager meteen gezegd dat ik hier wou komen spelen. Ik moet hem en de beide clubs bedanken dat alles zo vlot is afgehandeld.”

“Sportief wou ik hogerop. Oostende is een club met een duidelijk sportief plan. Bekerfinale, twee keer op rij play off 1, Europees voetbal. Oké, nu is er wel die 0 op 12, maar dat zegt niets. Zoiets kan gebeuren. Dat zal snel veranderen. Zaterdag geef ik mezelf al voor de volle 100% op mijn eerste training en ik hoop dat ik zondag, op welke manier dan ook, al mijn steentje kan bijdragen aan de eerste zege van het seizoen. Ik wil hier iets betekenen.”

bron: Belga