City Parade onder strenge veiligheidsmaatregelen van start gegaan

De 17de editie van de City Parade is om 15.00 uur goed van start gegaan in de schaduw van het Atomium. De veiligheidsmaatregelen op en rond het Brusselse terrein zijn streng en de politie is zichtbaar aanwezig. Al die maatregelen stonden al op punt, voor de mesaanval op drie militairen in het centrum van Brussel. Het terreurniveau in ons land is na de aanval op drie militairen niet gestegen en blijft dus op niveau 3. Dat betekent dat de nodige veiligheidsmaatregelen voor dat niveau al getroffen waren voor de City Parade. Er zijn geen bijkomende acties genomen.

“Het zijn incidenten die overal in Europa gebeuren, daar moeten we vandaag mee leren leven”, verduidelijkt organisator Claude Van Cools. “Het nulrisico bestaat niet, maar we hadden op voorhand alle maatregelen getroffen in samenspraak met de politie, nationale veiligheid en brandweer.” Zo is de 75.000 vierkante meter grote site volledig afgesloten. Aan de ingangen wordt er gefouilleerd en er zijn betonblokken geplaatst.

Om 17u30 hebben 18 praalwagens zich in gang gezet voor de traditionele stoet vol technomuziek. Toch is er dit jaar ook de nodige aandacht voor r&b.

“Er is een urban scène, want in alle discotheken in België zijn er nu dagen waarop er r&b gespeeld wordt en dus willen we ook dat publiek aanspreken. Zo is er een skatepark en een graffitimuur opgesteld. Dat moet een extra beleving geven voor de festivalgangers”, stelt Van Cools.

bron: Belga