Chiro ontvangt 4.000 leiders en leden tijdens vierjaarlijkse Krinkel in Merksplas

Nog tot woensdag bivakkeren zowat 4.000 leid(st)ers en leden van Chirojeugd Vlaanderen op de terreinen van de voormalige landloperskolonie van Merksplas voor Krinkel, een vierjaarlijks evenement met onder meer workshops, spelletjes, massazangmomenten en een groot kampvuur. Het aantal deelnemers is meer dan verdubbeld in vergelijking met de vorige editie. Tijdens Krinkel stelt de Chiro ook het nieuwe jaarthema voor. Krinkel vindt slechts om de vier jaar plaats omdat het een erg intensieve organisatie is voor Chirojeugd Vlaanderen. “Maar we willen het ook als iets erg speciaal, zelfs uniek behouden dat elke leider of leidster allicht maar één keer meemaakt”, zegt nationaal secretaris Niels De Ceulaer. “We hebben deze keer extra ingezet op marketing en daarom mogen we maar liefst 4.000 leidinggevenden en leden van de oudste leeftijdscategorie ontvangen.”

De deelnemers kunnen tijdens Krinkel niet alleen genieten van spel en ontspanning, wie dat wil kan ook workshops volgen rond ernstige thema’s als armoede of vluchtelingen en hoe daarmee om te gaan binnen een chirogroep. “Verder is het vooral de bedoeling om ervaringen uit te wisselen en nieuwe mensen te leren kennen”, zegt De Ceulaer. “De deelnemers worden voor de meeste activiteiten onderverdeeld in leefgroepen met mensen van andere chirogroepen. Daarnaast zijn er ook enkele grote gezamenlijke momenten zoals een massakampvuur.”

Het jaarthema dat tijdens Krinkel wordt voorgesteld, is “Iedereen Chironaut”. Die slogan verwijst naar het belang voor ruimte voor kinderen en jongeren, zowel fysiek – bijvoorbeeld om te ravotten – als mentaal – waarbij kinderen hun grenzen mogen verleggen.

bron: Belga