Betrokken burgemeesters lovend over nieuwe snelweg A11

Op de officiële inhuldiging van de nieuwe snelweg A11 tussen Brugge en Knokke-Heist hebben de drie betrokken burgemeesters hun speech gehouden. Leopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist, noemde de nieuwe snelweg de missing link in de regio. Uiteraard werd ook bewezen naar het belang voor de haven van Zeebrugge. De burgemeester van Knokke-Heist betrok ook Vlaams viceminister-president Hilde Crevits, vandaag eveneens aanwezig, in de hulde. “Zij heeft het project als toenmalig minister van Openbare Werken samen met haar medewerkers mogelijk gemaakt. Zonder u was dit niet gerealiseerd”, aldus Lippens, die zich ook lovend uitliet over de professionaliteit van de aannemers. “Alles is perfect verlopen. De coördinatie van de werken was ongelooflijk, zeker als ik dat vergelijk met de catastrofe in Aalter.”

De Brugse burgemeester Renaat Landuyt omschreef het project als een draaiboek voor goede politiek. “Het toont hoe je iets kan bereiken door samen te werken. De A11 zorgt voor een scheiding tussen vervoer om te leven en vervoer om te werken. Het is ook een sterke verbetering voor de bereikbaarheid van onze stad.”

Landuyt ziet de nieuwe snelweg ook als een versteviging van de band tussen de historische binnenstad en de zee. “Het biedt heel wat mogelijkheden voor stadsontwikkeling. Het is fantastisch voor de haven en voor de stad Brugge.”

De A11 loopt ook een klein stukje over het grondgebied van Damme. “De impact is zeker belangrijk voor Damme, want de inwoners hebben tot op vandaag nauwe banden met de zee. Daar werd perfect rekening mee gehouden, door het verbeteren van de lokale verbindingen”, aldus burgemeester Joachim Coens. Ook als havenbaas kan Coens de nieuwe snelweg alleen maar toejuichen. “De concurrentiepositie van de haven van Zeebrugge wordt erdoor verbeterd. Het wegwerken van deze missing link maakt de streek economisch sterker en draagt bij tot de leefbaarheid.”

bron: Belga