Weerbericht: het blijft vrij warm komend weekend, al valt er mogelijk een bui

Weerbericht: het blijft vrij warm komend weekend

Donderdagnamiddag krijgen we vrij mooi zomerweer met af en toe enkele wolkenvelden. In het zuidoosten kan de bewolking wat langer blijven hangen, maar later verwachten we ook daar steeds breder wordende opklaringen. De temperaturen stijgen tot 18 à 19 graden in de Ardennen, 22 graden aan de kust en tot 23 à 24 graden elders in het land. Dat meldt het KMI.
Donderdagavond wordt het op de meeste plaatsen licht bewolkt met wat hoge wolkensluiers. In het tweede deel van de nacht komt vanuit het zuiden meer bewolking opzetten, maar het blijft droog. Lokaal kan wat nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 11 en 16 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Vrijdagochtend is het in het noorden van het land nog licht bewolkt, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking stelselmatig toe. In de loop van de namiddag verwachten we in het zuidoosten van het land enkele buien, lokaal mogelijk met onweer. Maxima van 22 à 24 graden aan zee en in de Ardennen, en tot 25 of 26 graden in de rest van het land. Aan de kust staat een zwakke tot matige noordoostenwind, elders is de wind eerder zwak uit variabele richtingen.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag sleept een buienzone over het zuidoosten van het land, die zich langzaam richting Duitsland verplaatst. In het westen van het land blijft het droog, maar vaak zwaarbewolkt. Het wordt een zachte nacht met minima van 15 tot 18 graden bij een overwegend zwakke wind uit variabele richtingen.

Zaterdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In het zuidoosten kan er uit het wolkendek eventueel nog een bui vallen, elders blijft het droog. We halen tot 21 of 22 graden aan zee en in de Ardennen, en tot 27 graden in de Kempen. De wind is eerst zwak uit veranderlijke of zuidwestelijke richtingen. Later draait de wind naar west tot noordwest en neemt toe tot matig aan zee en in Hoog-België.

Zondag trekken vanuit Frankrijk onweerachtige buien over ons land. Mogelijk beperken de buien zich slechts tot het zuidoostelijk deel van ons land. De maxima liggen tussen 22 en 25 graden bij een meestal zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Maandag is het rustig en meestal droog weer bij maxima tussen 21 en 24 graden. Dinsdag neemt aan de voorzijde van een Atlantische storing de zuidwestelijke wind toe in kracht. Tijdens de passage van deze storing neemt de bewolking toe en kan het vanaf de kust beginnen regenen. Het blijft wel nog vrij warm met maxima tot 24 of 25 graden.

Woensdag en donderdag krijgen we licht gestoorde of onstabiele lucht naar ons toegevoerd. We verwachten daarbij meestal bewolkt weer met af en toe wat regen of buien. Het wordt ook minder warm, met maxima rond 20 of 21 graden. De wind is meestal matig en komt uit westelijke of noordwestelijke hoek.

bron: Belga