US Open: polsblessure houdt Milos Raonic weg uit New York

US Open: polsblessure houdt Milos Raonic weg uit New York
US Open: polsblessure houdt Milos Raonic weg uit New York

Milos Raonic moet forfait geven voor de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar. De Canadees, nummer 11 op de wereldranglijst, heeft nog te veel last van een polsblessure. “Ik heb alles geprobeerd om voor de US Open te herstellen van deze kwetsuur. Maar jammer genoeg is de pijn te fel en zie ik, na overleg met de dokters, geen andere optie dan mij terug te trekken”, laat Raonic weten in een bericht op Instagram.

Raonic kwam voor het laatst in actie begin augustus. Hij ging er toen al na een wedstrijd uit op het Masters 1.000 in Montreal. Daarna gaf hij forfait voor Cincinnati.

Raonic liet zijn linkerpols inmiddels opereren. Daarbij werden enkele stukjes bot verwijderd. De Canadees hoopt dit seizoen nog in competitie te kunnen treden. Op de US Open kende Raonic nog nooit echt succes. Vorig jaar sneuvelde hij in de tweede ronde. Zijn beste uitslag is een achtste finale (in 2012, 2013 en 2014).

De verliezend finalist van Wimbledon 2016 is al de vierde topspeler bij de mannen die afzegt voor de US Open (28/8-10/9) na de Serviër Novak Djokovic (elleboog), de Zwitserse titelverdediger Stan Wawrinka (knie) en de Japanner Kei Nishikori (hand).

Bron: Belga