Jupiler Pro League - Sofiane Hanni speelt met Anderlecht in geboortestad Parijs tegen PSG van Neymar

door
Belga
Leestijd 2 min.

RSC Anderlecht werd donderdagavond tijdens de loting van de groepsfase van de Champions League ingedeeld in groep B met Bayern München, PSG en Celtic Glasgow. Voor Parijzenaar Sofiane Hanni, die samen met enkele spelers en leden van het bestuur de loting volgde in het Constant Vanden Stock-stadion, wordt vooral de confrontatie met PSG in zijn geboortestad Parijs een duel om naar uit te kijken. "Paris Saint-Germain wordt geen makkelijke tegenstander. Ik was als kind supporter van Olympique Marseille, dus PSG was de vijand. Het doet wel veel plezier dat ik in Parijs in het Stade de France zal kunnen voetballen. Voor mijn familie wordt dat een prachtig moment. Het zal leuk zijn om terug naar huis te keren", zei Hanni, die tijdens de persbabbel al overspoeld werd met telefoontjes en berichten van het thuisfront.

"We hoopten dat we op z'n minst één mooie affiche zouden loten. Het zijn er drie geworden. Tegen PSG, met Neymar, zal het een mooi spektakelstuk worden. Ook Bayern München is een topclub met veel goede spelers. De voorbije jaren maakte de club het mooie weer in de Champions League. Maar we gaan ook tegen Bayern het best mogelijke resultaat in de wacht proberen te slepen. Celtic is dan weer de sterkste ploeg uit pot vier, met misschien wel de beste supporters van Europa. We zullen in elke wedstrijd moeten strijden."

"Anderlecht trekt wel met ambitie de Champions League in. Het zal moeilijk worden, maar we gaan er alles aan doen om die derde plaats te bemachtigen. We gaan zeker niet naar de Champions League om ons naar de slachtbank te laten leiden. We gaan proberen er het maximum uit te halen. Daarvoor zullen we ons zo goed als we kunnen voorbereiden."

bron: Belga