“Chaos” in Brussel door sluiting Leopold II-tunnel

Leopold II-tunnel paar minuten open en opnieuw dicht wegens vermoeden van brand

De Leopold II-tunnel in Brussel is deze ochtend gesloten in beide richtingen door een technisch probleem. “Daardoor is er verkeerschaos bovengronds”, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Ook bij het openbaar vervoer zijn er problemen. Er waren in de nacht onderhoudswerken in de tunnel. Door een probleem met de communicatie met de ventilatoren bleef de tunnel ook in de ochtendspits nog steeds dicht. Omstreeks 8.20 uur meldde het centrum al vertragingen in de Wettunnel richting centrum en vertraagd verkeer van de Kruidtuintunnel tot en met de Rogiertunnel richting Basiliek.

Ruim een uur later waren de tunnelproblemen nog niet van de baan, met alle gevolgen van dien voor het bovengrondse verkeer in de omgeving. “Wie daar al in de file staat, raden we aan om kalm te blijven. Wie er nog niet is en Brussel nog moet binnenrijden, raden we aan om zoveel mogelijk de Ring te volgen”, adviseert Paemen. Het is nog niet duidelijk wanneer de tunnel weer open kan.

Ook voor het openbaar vervoer is er hinder. De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn meldt dat lijnen 212, 213, 214 en 355 door de verkeersdrukte niet rijden tussen Koekelberg Simonis en Brussel Noord. Bij de Brusselse MIVB is er hinder op tramlijn 19 en op de buslijnen 13, 14, 20, 49, 61, 86, 87 en 89 in de omgeving van Simonis en Ribaucourt. De vertragingen lopen er op tot 30 minuten.

bron: Belga