“Gevolgen Swissport-staking zullen ook woensdag nog voelbaar zijn”

Gevolgen Swissport-staking zullen ook woensdag nog voelbaar zijn

Hoewel er een akkoord gevonden is tussen de directie van Swissport en de vakbonden zullen de gevolgen van de staking ook morgen nog voelbaar zijn. “We behouden het advies om zo veel mogelijk enkel met handbagage te vliegen”, vertelt Nathalie Van Impe, woordvoerster van Brussels Airport. Door de staking zijn op de luchthaven duizenden stuks bagage achtergebleven. Ook morgen zal de reiziger nog altijd hinder ondervinden van de staking. “Het systeem is zo verstoord dat bijvoorbeeld ook Aviapartner wat vertraging kan hebben bij de bagageafhandeling. Alle actoren hangen namelijk aan elkaar vast in het systeem”, vertelt Van Impe.

Het advies om zoveel mogelijk enkel met handbagage te reizen en enkel de producten mee te nemen die je het meest nodig hebt, geldt ook morgen nog.

Bij Brussels Airport benadrukken ze nogmaals dat het belangrijk blijft om aangifte te doen van de bagage zodat deze toch op de juiste bestemming geraakt met de volgende vlucht die de bestemming aandoet. Het formulier kan ook online ingevuld worden. Nog op de website vinden de reizigers een alert met link die een overzicht geeft van de maatschappijen die met Swissport werken voor de bagageafhandeling.

bron: Belga