Belgen in het buitenland – Napoli en Olympiakos stoten door naar Champions League groepsfase

Belgen in het buitenland - Napoli en Olympiakos stoten door naar Champions League groepsfase

Napoli heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Aan de Côte d’Azur gingen Dries Mertens en co met 0-2 winnen in en tegen Nice, nadat ze eerder ook de heenwedstrijd van de play-offs gewonnen hadden met 2-0. Ondanks een lichte teenblessure maakte Mertens de partij vol. Een minuut na het openingsdoelpunt van José Callejon (49.) schoot de bedrijvige Rode Duivel tegen de paal. In de slotminuten legde Lorenzo Insigne na een knappe combinatie de 0-2 eindstand vast. Mertens’ ploegmaat Kalidou Koulibaly, ex-Genk, speelde de hele partij. Dat deden bij tegenstander Nice ook voormalig Standard-verdediger Bonfim Dante en kersverse aanwinst Wesley Sneijder.
Bij Olympiakos behield coach Besnik Hasi het vertrouwen in Guillaume Gillet en Vadis Odjidja-Ofoe, die op het veld van het Kroatische Rijeka niet gewisseld werden. Na de 2-1 overwinning in Griekenland had Olympiakos genoeg aan een 0-1 zege in Kroatië om de kwalificatie voor de groepsfase van het kampioenenbal veilig te stellen. Marko Marin (ex-Anderlecht) maakte op aangeven van Odjidja-Ofoe de enige treffer van de partij. Met Mehdi Carcela (ex-Standard) stond er bij Olympiakos nog een oude bekende tussen de lijnen.
De loting voor de groepsfase vindt op donderdag 24 augustus om 18 uur in Monaco. Landskampioen RSC Anderlecht is in pot drie de enige Belgische deelnemer. De eerste groepswedstrijden vinden plaats op 13 en 14 september.

.

bron: Belga