Vincenzo Nibali wint eerste bergrit, Chris Froome pakt leiderstrui in Vuelta

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vincenzo Nibali (Bahrain) heeft de derde etappe in de 72e Ronde van Spanje gewonnen. Na 158,5 kilometer van Prades Conflent Canigo naar Andorra La Vella was de 32-jarige Italiaan de snelste van een kopgroep van negen. De Spanjaard David De La Cruz werd tweede, de Brit Chris Froome derde. Sander Armée was met een 29e plaats op 1:39 beste Belg. Tourwinnaar Froome is na de eerste bergrit de nieuwe leider. Hij neemt het rood over van Yves Lampaert, de ritwinnaar van zondag. In de stand heeft de 32-jarige Froome twee seconden voor op De La Cruz. De Ier Nicolas Roche is eveneens op twee seconden derde en ook de Amerikaan Tejay van Garderen staat op twee seconden. Nibali maakt op tien seconden de top vijf compleet.

Voor Nibali is het de derde zege van het seizoen. Eerder won de "Haai van Messina" de Ronde van Kroatië (2.1) en een rit in de Ronde van Italië.

In de vierde etappe overbruggen de renners dinsdag 198,2 kilometer van Escaldes-Engordany naar Tarragona (Catalonië). Daar krijgen de sprinters een kans.

bron: Belga