De zomer maakt pas dinsdag weer zijn opwachting

De zomer maakt pas dinsdag weer zijn opwachting

Het weer blijft dit weekend en ook begin volgende week nog kwakkelen. Pas vanaf dinsdag gaan de temperaturen de hoogte in en krijgen we ook meer zon, meldt het KMI. Vanmiddag is het wisselend tot zwaar bewolkt met af en toe een spatje regen en veel wind, vooral aan zee. De maxima halen 21 graden in het centrum van het land, in de Ardennen klimmen ze nauwelijks hoger dan 15 graden. Vanavond en vannacht rustig en droog weer bij minima van 6 tot 15 graden, al kunnen er boven zee wel nog enkele buien ontstaan. In het tweede deel van de nacht krijgen de Ardense hoogten te maken met nevel of mist.

Morgen wordt het iets beter. Het wordt wisselend bewolkt maar wel droog, met in de loop van de namiddag bredere opklaringen. Enkel in het noorden van het land bestaat er nog een kans op enkele buitjes. De temperaturen bereiken 16 graden in Hoog-België en 22 graden in de rest van het land. Ook ’s avonds blijft het rustig en droog, bij minima tussen 8 en 15 graden.

Maandag is het zwaarbewolkt met af en toe lichte regen of motregen. De maxima blijven vrij fris voor de tijd van het jaar, met hooguit 19 graden in de Ardennen en 21 graden in de rest van het land.

Vanaf dinsdag zijn de weerkaarten gunstiger. De dag begint nog grijs met af en toe een spatje motregen, maar in de loop van de namiddag breekt de zon door en wordt het warmer, met maxima tot 24 graden. Ook woensdag wordt het warm en zonnig, vanaf donderdag neemt de kans op bewolking weer toe.

Het KMI waarschuwt tot slot nog voor CO-vergiftiging, en vraagt op te letten met het gebruik van waterverwarmingstoestellen.

bron: Belga