Aanslagen Catalonië – Touroperators hebben nog geen indicatie van Belgische toeristen in ziekenhuis

Aanslagen Catalonië - Touroperators hebben nog geen indicatie van Belgische toeristen in ziekenhuis

Touroperators Tui en Thomas Cook zijn nog volop bezig met het contacteren van Belgische toeristen in de regio’s rond Barcelona en Cambrils. Voorlopig is er “geen indicatie” van gewonden onder hun klanten. Voor meer informatie is het wachten op de lokale autoriteiten, zegt Tui-woordvoerder Piet Demeyere. Tui heeft momenteel een 700-tal toeristen in de regio Barcelona. Van 256 daarvan is zeker dat ze zich ook in de omgeving van de stad bevinden, omdat ze er een hotel boekten, legt Demeyere uit. De anderen boekten enkel een vliegticket richting de Catalaanse hoofdstad. In de regio rond Cambrils zitten 102 Belgische toeristen van Tui.

De touroperator zond gisteren rond 18 uur een sms naar alle klanten in Barcelona, met de vraag om terug te sms’en als ze veilig zijn. “Dat is een standaardprocedure bij dat soort gevallen”, zegt Demeyere. “We hebben niet van alle klanten een antwoord gekregen, maar dat is nooit het geval. Veel mensen hebben bijvoorbeeld geen gsm bij.” Voor Cambrils werd die sms niet meteen verstuurd, omdat daar enkel gewonden vielen en Tui de klanten ’s nachts niet ongerust wilde maken. De touroperator contacteert de klanten daar sinds vanmorgen.

Thomas Cook heeft volgens woordvoerder Carlo De Smet een honderdtal klanten in Barcelona en de regio rond Cambrils. Alle klanten zijn in de loop van gisteren en vandaag gecontacteerd per telefoon en sms, de operator blijft de toeristen in de komende uren ook nog updates over de situatie sturen.

Bij zowel Thomas Cook als Tui hebben ze voorlopig geen weet van Belgische toeristen in het ziekenhuis. Voor die informatie zijn ze volgens Demeyere afhankelijk van de lokale autoriteiten, die in de loop van de dag normaal gezien meer duidelijkheid moeten brengen.

bron: Belga