Europa League – Timmy Simons gelooft nog in kwalificatiekansen

Europa League - Timmy Simons gelooft nog in kwalificatiekansen

Timmy Simons speelde donderdagavond tegen AEK Athene zijn 80e Europese wedstrijd voor Club Brugge. Een echt feest werd het niet, want Club geraakte tegen tien man niet verder dan een scoreloos gelijkspel (0-0) in de heenwedstrijd van de Play-offronde van de Europa League en dus wacht er volgende week een lastige verplaatsing naar de Griekse hoofdstad.
“De nul houden in het Europees voetbal is altijd heel belangrijk en dat hebben we vandaag toch verwezenlijkt. Bovendien slaagden ook de Grieken er niet in te scoren”, stelde Timmy Simons. “Als we op verplaatsing kunnen scoren, is het misschien geklaard. We hadden in eigen huis wel dat ene doelpuntje moeten maken, maar daar zijn we spijtig genoeg niet in geslaagd. Op het eerste kwartier na hebben we steevast controle gehad over de wedstrijd, dat mag toch ook niet vergeten worden. Alles is nog mogelijk in de terugwedstrijd. Tegen tien man hadden we toch net iets meer moeten doen. Volgende week moeten we verder geconcentreerd blijven spelen, want eens aan de bal zijn ze moeilijk te bekampen.”
Ook collega-verdediger Stefano Denswil kijkt ondanks het matige gelijkspel met vertrouwen uit naar de terugwedstrijd. “We hebben een tijdlang met een man meer gespeeld, maar spijtig genoeg hebben we die situatie niet kunnen omzetten in een overwinning”, aldus Denswil. “Tot echt grote kansen zijn we in de wedstrijd niet gekomen. Het enige wat ons nu nog rest in Athene is scoren. Die 0-0 wil ik niet direct een slecht resultaat noemen, maar het had net wel iets meer mogen zijn. Hopelijk kunnen we volgende week dan wel scoren en ons alsnog plaatsen.”

bron: Belga