Bewolkte dag met regen

Bewolkte dag met regen

Het blijft vandaag bewolkt met regen, al komen er in de namiddag mogelijk meer opklaringen in het westen van België. De maxima liggen tussen 18 graden in de Ardennen en 22 graden in de Kempen. ’s Avonds en vooral ’s nachts kunnen er plaatselijk nog felle buien vallen, mogelijk ook met onweer. De temperaturen dalen dan naar waarden tussen 15 en 17 graden, zo voorspelt het KMI. Morgen zijn er in de ochtend nog perioden van lichte regen, maar in de namiddag neemt de buienneiging geleidelijk af en verschijnen er stilaan brede opklaringen. De maxima komen uit op 21 tot 22 graden. Morgenavond blijft het droog in het grootste deel van het land. ’s Nachts wordt het meestal licht- tot halfbewolkt. Op het eind van de nacht komt er vanuit het westen meer bewolking en kan er een spatje regen vallen aan de kust. De minima liggen tussen 8 en 15 graden.

Zaterdag is er wisselvallig en vrij winderig weer, met enkele buien vanaf de kust. In de namiddag worden meer opklaringen verwacht in het westen en het centrum van België. De maxima liggen tussen 15 en 21 graden. Aan zee is er dan een vrij krachtige westenwind en er is kans op rukwinden van 50 tot 60 kilometer per uur.

Zondagochtend is het op de meeste plaatsen rustig en droog, met zonnige perioden. Overdag ontwikkelen er zich stapelwolken, al blijft regen zo goed als overal uit. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden. Maandag zal aanvankelijk wel wat regen vallen, maar in de namiddag wordt het droger en zonniger vanaf de Franse grens. In het noordoosten kan er wel nog een bui vallen. De maxima stijgen naar 17 tot 22 graden.

Dinsdag begint zonnig. Overdag ontwikkelen er zich stapelwolken, maar het blijft zo goed als droog met maxima tot 25 graden. Woensdag kunnen de maxima in het binnenland de 25 graden overschrijden, maar groeit de kans op buien. Donderdag is het licht wisselvallig met kans op enkele buien en maxima rond 22 graden.

bron: Belga