Belg (24) in levensgevaar na schietincident in Rotterdam

Een Belg van 24 jaar ligt met levensgevaarlijke verwondingen in een Nederlands ziekenhuis na een schietincident woensdag tijdens een mogelijk conflict over drugs aan de Spoorweghaven in Rotterdam Zuid. Dat maakte de Nederlandse politie donderdag bekend. De politie kon vijf verdachten oppakken. Vier jongemannen, die in de omgeving gearresteerd werden, zijn donderdag weer vrijgelaten. Een vijfde verdachte zit wel nog achter de tralies. Het slachtoffer werd woensdag rond 18.00 uur beschoten in een portiek aan de Spoorweghaven. Getuigen belden de politie. Hulpverleners reanimeerden ter plaatse het slachtoffer waarna hij naar het universitair Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam werd overgebracht. De toestand van de jonge Belg is nog altijd kritiek.
Het slachtoffer was niet alleen naar Rotterdam afgezakt. Zijn metgezel stond buiten voor de portiek toen de Belg onder vuur werd genomen.
De compagnon verklaarde dat hij en de Belg vanaf de Zwart Janstraat in een wagen met twee onbekenden naar Rotterdam Zuid waren gekomen. Een van de twee onbekenden zou verantwoordelijk zijn voor het schietincident.
Vanwege de onduidelijkheid over zijn rol in dit verhaal werd de man, een 22-jarige Belg, woensdagavond opgesloten. Zijn auto stond nog op de Zwart Janstraat en werd voor verder onderzoek in beslag genomen. De 22-jarige Belg zit nog vast.
Een viertal dat in de omgeving werd opgepakt, bleek na onderzoek niets met de schietpartij te maken te hebben en werd donderdag weer gelost.
Het vermoeden bestaat dat het om een uit de hand gelopen conflict over drugs gaat. Ondanks dat de Nederlandse politie al met veel getuigen op straat gesproken heeft, blijft informatie voor het onderzoek welkom en daarom werd een getuigenoproep gelanceerd.

bron: Belga