Archeologisch onderzoek in Sint-Martinuskerk in Aalst levert goed bewaarde skeletten op

In de Sint-Martinuskerk in het Oost-Vlaamse Aalst zijn bij archeologisch onderzoek verschillende goed bewaarde skeletten van geestelijken en welgestelden aangetroffen. Dat melden de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese en schepen voor Erfgoed Karim Van Overmeire.
De restauratie van de Sint-Martinuskerk is momenteel halfweg. De werken wordt mogelijk gemaakt door een subsidieovereenkomst uit 2015 tussen de Vlaamse overheid, Onroerend Erfgoed en de stad Aalst. Momenteel is de vijfde van tien geplande fases in uitvoering. Tijdens de huidige fase wordt er een nieuwe verwarmingsinstallatie geplaatst en wordt de bloemenkelder gerestaureerd.
Bij het archeologisch onderzoek in deze fase werden verschillende begravingen aangetroffen. In en rond het koor werden skeletten van vooral geestelijken en welgestelden gevonden, die gedateerd kunnen worden tussen 1480 en 1780. Volgens de archeologen zijn ze heel goed bewaard gebleven, door de stabiele omstandigheden in de bodem onder de kerk. De beenderen zullen nu verder onderzocht worden.

bron: Belga