Apple-CEO schaart zich achter kritiek op Trump

Apple-CEO schaart zich achter kritiek op Trump

De grote baas van Apple, Tim Cook, is niet te spreken over de controversiële reactie van de Amerikaanse president Donald Trump op het geweld in Charlottesville. Het lijstje van CEO’s dat zich afkeert van Trump wordt langer en langer. In een mail aan het personeel van de Amerikaanse technologiereus schrijft Cook onder meer: “Wat in Charlottesville is gebeurd, past niet in ons land. Haat is een kanker en vernietigt alles op zijn pad als het niet beteugeld wordt.”

In Charlottesville trokken zaterdag blanke, extreemrechtse betogers de straat op. Het kwam tot een gewelddadige confrontatie met linkse tegenbetogers, waarbij de situatie helemaal ontspoorde toen een man – die nazisympathieën zou koesteren – met een wagen op de tegenbetogers inreed. Daarbij vielen één dode en tientallen gewonden. President Trump zaaide dinsdag controverse met zijn reactie dat “beide zijden schuld treft”.

Als gevolg van zijn verklaring stapten verscheidene bedrijfsleiders uit twee belangrijke industriële adviesraden. De CEO’s van 3M, Campbell Soup, Johnson & Johnson of United Technologies argumenteerden dat de reactie van de president niet strookte met de waarden van hun bedrijf. Na het massaal ontslag besliste Trump de adviesraden stop te zetten.

bron: Belga