Melbourne voor zevende jaar op rij meest leefbare stad ter wereld

Melbourne voor zevende jaar op rij meest leefbare stad ter wereld
Foto Pixabay

De Australische stad Melbourne is voor het zevende jaar op rij verkozen tot de meest leefbare stad ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranking van de Economist Intelligence Group.

In het rapport van de Economist Intelligence Group worden 140 steden gerangschikt op basis van hun stabiliteit, gezondheidszorg, cultuur en milieu, onderwijs en infrastructuur. Melbourne, de op een na grootste stad van Australië en de hoofdstad van de staat Victoria, haalde een perfecte score op gezondheidszorg, onderwijs en infrastructuur, en scoort 97,5 op 100 in totaal. De grootste Australische stad Sydney is uit de top-10 getuimeld door de toenemende angst voor aanslagen.

Europa scoort slechter door terreur

De andere steden in de top 10 zijn de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, Vancouver, Toronto en Calgary in Canada, Adelaide en Perth in Australië, Auckland in Nieuw-Zeeland, de Finse hoofdstad Helsinki en Hamburg in Duitsland.

Onderaan de lijst bengelen onder meer de Oekraïense hoofdstad Kiev, de Libische hoofdstad Tripoli en de Syrische hoofdstad Damascus. Volgens het rapport is de instabiliteit in de wereld de afgelopen jaren gestegen, waardoor vooral in Europa door de terreurdreiging steden een slechtere score behalen.