“Gearresteerde Belg in Turkije gelinkt aan terroristen Verviers”

Gearresteerde Belg in Turkije gelinkt aan terroristen Verviers

Het Belgische vermoedelijk lid van IS dat is opgepakt in Turkije is gelinkt aan de terroristen die in Verviers werden beschoten. Dat zegt jihadexpert Montasser AlDe’emeh. De Turkse autoriteiten hebben een vermoedelijk Belgisch lid van Islamitische Staat gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht naar Istanboel te zijn afgezakt om er een terroristische aanslag te plegen, zo melden Turkse media vandaag.

Volgens Montasser AlDe’emeh was Mehdi A. bevriend met de terroristen die begin 2015 werden beschoten in Verviers. Bij het oprollen van die terreurcel vielen toen twee doden. Een derde man werd opgepakt.
AlDe’emeh heeft Mehdi A. naar eigen zeggen vaak gezien in Molenbeek. “Hij trok op met Yacine A., die me later vanuit Syrië heeft bedreigd”, zegt de jihadexpert. “Het feit dat Yacine A. wist waar ik woonde was een van de redenen om weg te gaan uit Molenbeek na mijn onthulling dat ik voor de Staatsveiligheid werkte.”

“Khalid Ben Larbi, die werd gedood in Verviers, was een vriend van Yacine en Mehdi”, zegt AlDe’emeh. “Het gaat dus om een heel gevaarlijke jihadist, aangezien hij optrok met andere jihadisten die betrokken waren bij de aanslagen in Europa.” AlDe’emeh vreest naar eigen zeggen nog steeds voor zijn eigen leven.

bron: Belga