Belg die Kanaal twee keer wilde oversteken moest opgeven door schouderpijn

Timothy Christiaen (36) uit Bredene heeft zijn overtocht op het Kanaal na bijna zeven uur moeten staken. “Plots kreeg ik last van mijn schouder. Tijdens de voorbereidingen heb ik daar geen last van gehad. De oorzaak is ons nog niet duidelijk”, vertelt de zwemmer. Gisteren ging Timothy Christiaen het water in. Zijn doel: het kanaal twee keer oversteken, iets wat een Belg nog nooit deed. De tocht zou 24 uur duren, maar na 6 uur en 49 minuten – om 20.53 uur – moest hij zijn poging staken. “Totaal onverwachts heb ik last gekregen van mijn schouder. We hebben dat eerst proberen bestrijden met pijnstillers, maar toen ik op een bepaald moment mijn hand bijna niet meer uit het water kreeg, wist ik dat het niet verder zou lukken”, aldus de dertiger.

Na bijna 7 uur in het water werd hij, op tweederde van de enkele afstand, opnieuw uit het water gehaald. Een nieuwe poging plant Christiaen niet. Op korte termijn is dat niet haalbaar, met zijn schouder en de financiering. Als Timothy terug in België is, zal een scan moeten uitwijzen wat er aan de hand is.

“Het is echt spijtig om op die manier de handdoek in de ring te moeten gooien. Ik ben uit het water gekomen met pijn, maar totaal niet vermoeid. De conditie zat dus wel goed. De komende maanden komt mijn gezin op de eerste plaats. Ik wil het ook hen niet aandoen om een nieuwe poging te ondernemen. De voorbereidingen vergen heel veel.”

Het geld dat Timothy inzamelde met zijn dubbele oversteekpoging gaat naar Bednet. Het eindbedrag wordt normaal gezien in september bekend gemaakt.

bron: Belga