Geslaagde 16de editie voor heringerichte Brussel Bad

Geslaagde 16de editie voor heringerichte Brussel Bad

De 16de editie van het heringerichte Brussel Bad werd gisterenavond afgesloten. De facelift die het festival onderging, met de opening van beide oevers langs het kanaal, was ondanks het wisselvallige weer een succes, zeggen de organisatoren en de stad Brussel. Voor het eerst verdeelden het strand en de vele eet- en drankstandjes van Brussel Bad zich zowel over op de Beco- als de Akenkaai. Een speciaal ontworpen brug – ‘The Bridge’ – zorgde voor een verbinding tussen beide oevers van het kanaal.

“Het team van Brussel Bad heeft de uitdaging met glans opgenomen om de linkeroever en de rechteroever van het kanaal te benutten. De brug was een groot succes en betekende een reële meerwaarde voor het evenement”, zeggen burgemeester Philippe Close en Karine Lalieux, schepen voor Toerisme.

Met het vergroten van de oppervlakte kwam ook een uitbreiding van het aanbod, met het tweede Swing-podium en vooral een vernieuwd feestprogramma met het concept Archipel. Ook dat was volgens de organisatoren een succes met 16.000 feestgangers die zich tijdens zestien avonden op de dansvloer begaven.

Ondertussen is er ook al zekerheid over een 17de editie van Brussel Bad, die volgend jaar van 6 tot 12 juli zal plaatsvinden. Burgemeester Close belooft alvast weer “een hoop nieuwigheden”.

bron: Belga