Geen ananassen toegelaten op Reading en Leeds festivals

Geen ananassen toegelaten op Reading en Leeds festivals

Wie van plan is om naar de Engelse muziekfestivals in Reading en Leeds te trekken, die eind augustus gelijktijdig plaatsvinden, laat het best de ananassen thuis. De organisatie heeft het fruit toegevoegd aan de lijst met verboden voorwerpen, naast wapens, drones en glas, geeft de BBC maandag mee. Het verbod komt er omdat heel wat fans ananassen meenemen naar optredens van de Engelse band Glass Animals, die naar de fruitsoort verwijzen in een van hun nummers. Tijdens het laatste weekend van augustus (25-27/8) kunnen muziekliefhebbers terecht in Reading en Leeds voor de gelijknamige festivals die dezelfde affiche delen, gesierd door Muse, Eminem, Bastille, Fatboy Slim en vele anderen.
Toch is het vooral uitkijken naar het optreden van Glass Animals sinds de organisatie besloot om ananassen op de lijst met verboden voorwerpen te plaatsen. In het verleden brachten fans van de groep regelmatig dit soort fruit mee naar optredens omdat een zin in het nummer Pork Soda naar een ananas verwijst. “De organisatoren zijn een beetje bezorgd over de honderden ananassen die zouden worden meegebracht naar de festivalsite, daarom vragen ze aan de fans om ze niet mee te brengen”, zegt een woordvoerder aan BBC.
Het verbod lijkt echter het omgekeerde effect te genereren. Drummer Joe Seaward liet al weten dat het “een uitdaging” is om op te duiken met ananassen. “Al wie niet van plan was om een ananas mee te nemen, zal het nu zeker wel zijn”, zei hij. En de drummer zag er zelfs een zorgwekkende tendens van “fruitisme” in. “Watermeloenen mogen wel maar ananassen niet?”.

bron: Belga