Zes tips voor een geslaagde workout tijdens je lunchpauze

Foto Pexels

Een drukke job, een lange pendeltijd en een druk sociaal leven maken het soms moeilijk om tijd te vinden om te sporten. Een snelle workout tijdens je middagpauze is de ideale oplossing. Deze tips helpen je alvast op weg. 

1. Plan je training op voorhand

Als je je workouts niet op voorhand in je agenda invult, is de verleiding groot om er af en toe een over te slaan. Door op voorhand op te schrijven wanneer je wat gaat doen, is de kans veel groter dat het er effectief van komt. Je hebt als het ware een contract met jezelf gesloten.

2. Zorg dat je spullen klaar staan

Als je ’s ochtends opstaat om naar je werk te vertrekken, ben je meestal gehaast. Zorg er dus voor dat je tas met sportkleren al klaar staat. Dan heb jij meer tijd om te ontbijten en de rest van je ochtendroutine te doorlopen.

3. Neem zelf lunch mee

Als je maar een uur middagpauze hebt, bespaar je veel tijd door zelf eten mee te nemen. Op die manier heb je ook perfect onder controle wat en hoeveel je eet. De kans dat je jezelf wil ‘belonen’ met een vette hap na je workout is ook een pak kleiner.

4. Ga naar een fitnesszaal in de buurt

Hoe minder tijd je nodig hebt om je te verplaatsen, hoe meer tijd je hebt om in je workout te investeren. Als er geen fitnesszaal in de buurt is, kan je voor oefeningen met je eigen lichaamsgewicht opteren. Al wat je dan nodig hebt is een paar vierkante meter vrije ruimte en een yogamatje.

5. Train je hele lichaam

Als je weinig tijd hebt, is het niet echt efficiënt om je verschillende spiergroepen apart te trainen. Door voor full body oefeningen te kiezen, verbrand je bovendien meer calorieën.

6. Een half uur volstaat

Als je training slim is opgebouwd en je voldoende regelmaat aan de dag legt, kan een half uur volstaan voor een geslaagde workout. Dan heb je nog tijd genoeg over om je om te kleden, te douchen en iets te eten voor je weer aan de slag moet.