Supportersbussen van Beerschot-Wilrijk bekogeld met stenen in Mortsel

Supportersbussen van Beerschot-Wilrijk zijn zondagavond in Mortsel bekogeld met stenen. De daders zijn vermoedelijk Antwerp-hooligans. Buiten enkele snijwonden door glasscherven van gesneuvelde ramen, waren er geen ernstige verwondingen. De daders worden opgespoord, zegt de lokale politie van de zone MINOS. Het incident gebeurde rond 19.00 uur op het Gemeenteplein in Mortsel. “Een 25-tal hooligans, vermoedelijk Antwerp-supporters, stonden de supportersbussen van Beerschot-Wilrijk daar op te wachten, toen ze op de terugweg waren na de wedstrijd tegen Lierse. De bussen werden bekogeld met stenen en er sneuvelden enkele ramen”, zegt politiecommissaris Johan Wonnink.
Toen de Beerschot-supporters de bussen verlieten om verhaal te halen, sloegen de hooligans op de vlucht. “Tot zware incidenten is het dus niet gekomen. De politie kwam ook meteen massaal ter plaatse en we kregen daarbij bijstand uit de zones Antwerpen, Lier en HEKLA, alsook van de federale politie. We hebben de Beerschot-supporters overtuigd om terug naar de bussen te gaan, zodat ze hun weg naar Antwerpen konden voortzetten”, aldus commissaris Wonnink.
Er zijn nog geen arrestaties verricht, maar de politie gaat de camerabeelden uit de buurt analyseren om zo de identiteit van de hooligans te kunnen achterhalen.

bron: Belga