Ongeval met lijnbus in Antwerpen – Autobestuurster had gedronken en is rijbewijs kwijt

De bestuurster van de auto die zaterdagavond op een lijnbus knalde in Antwerpen, had te diep in het glas gekeken. De 32-jarige vrouw uit Antwerpen moest haar rijbewijs meteen voor vijftien dagen inleveren, meldt de lokale politie. Bij het ongeval vielen uiteindelijk negen lichtgewonden.
Het ongeval gebeurde iets voor 20 uur op het kruispunt van de Van de Wervestraat met de Duboisstraat. Een VW Golf die vanuit de Duboisstraat tegen hoge snelheid rechtdoor reed, negeerde de voorrangsregeling op het kruispunt en knalde tegen de bus van lijn 602 aan.
De chauffeur van de lijnbus probeerde nog een noodstop te maken, wat niet lukte. De bus knalde door de impact van de aanvankelijke aanrijding ook nog tegen een tegenligger aan. Beide bestuurders van de personenwagens zaten gekneld en moesten uit hun hachelijke positie bevrijd worden.
Ze werden lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis, net als de passagier van de Golf uit de Duboisstraat. Zes mensen op de bus, twee moeders met hun kinderen, werden ook met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De Van de Wervestraat was een tijd voor alle verkeer afgesloten tussen het Sint-Jansplein en de Ellermanstraat.

bron: Belga