Honderdduizenden technofans op Street Parade in Zürich

Honderdduizenden technofans op Street Parade in Zürich

Tegen vanavond worden 700.000 tot 900.000 ravers verwacht op de 26ste Street Parade in Zürich. De luidruchtige stoet staat dit jaar in het teken van “Love never ends”. Na de stopzetting van de Loveparade in Duitsland wordt die als grootste technoparade ter wereld beschouwd. De organisatoren en bezoekers willen de aandacht vestigen op liefde en verdraagzaamheid. Langs het 2,4 kilometerslange traject rond het meer in de binnenstad trekken 25 zogenaamde Love Mobiles. Rond de 200 nationale en internationale DJ’s brengen de liefhebbers van elektronische muziek in stemming. Bij een temperatuur van slechts 20 graden kunnen de ravers zich op gepaste wijze uitleven. 
De autoriteiten hebben net zoals in 2016 de veiligheidsmaatregelen uitgebreid, met een ruime aanwezigheid van de politie tussen de feestgangers. Ook na de parade zijn in en rond Zürich veel party’s gepland. Het Zwitserse Spoor (SBB) zet zaterdagnacht 100 extra treinen in.
De eerste Street Parade 1992 trok slechts 1.000 bezoekers. In 2001 werd voor het eerst de kaap van meer dan een miljoen technofans gerond.

bron: Belga