WK atletiek - Knieblessure dwingt Van der Plaetsen tot opgave

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Van der Plaetsen heeft vrijdag na vier onderdelen beslist de tienkamp te staken op het WK atletiek in Londen. Hij kwam tot die beslissing na het hoogspringen. Na het vierde nummer was de Oost-Vlaming pas 28e. Zijn opgave was geen grote verrassing na enkele teleurstellende resultaten. De 26-jarige Europese kampioen van 2016 opende vrijdag met een evenaring van zijn snelste tijd van dit seizoen op de 100 meter (11.35), goed voor de 30e plaats. Daarna werd hij met 7m09 (pr 7m80) 26e in het verspringen en 13m03 (pr 14m32) 28e in het kogelstoten. Na afloop van het hoogspringen, waarin Van der Plaetsen met 1m96 21 centimeter onder zijn persoonlijk record bleef, hield hij het voor bekeken.

Voor de competitie had Van der Plaetsen al laten weten dat zijn linkerknie hem zorgen baarde, een blessure aan die knie had hem dit voorjaar uit de atletiekstadions gehouden. In Londen is het echter zijn rechterknie die hem uiteindelijk tot opgave heeft gedwongen.

"De 100 meter is goed verlopen", zei Van der Plaetsen. "Maar bij mijn eerste poging in het verspringen voelde ik bij het afzetten iets in mijn rechterknie. Die is daarna stijver en stijver geworden. Ik zal onder de scanner gaan om te bekijken of de meniscus niet geraakt is. Het is beter geen onnodige risico's te nemen."

De blessure stak voor het eerst de kop op tijdens het Belgisch kampioenschap van 2 juli in Brussel. "Ik ben toen slecht neergekomen in het polsstokspringen", vervolgde Van der Plaetsen. "Het is niet aangenaam om op te geven. Ik heb er alles aan gedaan om aanwezig te zijn op het WK. Ik heb er hard voor gewerkt. Ik had de kwaliteiten om een mooie tienkamp neer te zetten. Kleine zaken hebben me dat uiteindelijk verhinderd. Dit is jammer."

bron: Belga